Ads 468x60px

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Χρυσή Μπάλα: Υποψήφιοι οι Μέσι, Ρονάλντο και Ινιέστα

Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Αντρές Ινιέστα είναι οι τρεις υποψήφιοι για το κορυφαίο ατομικό βραβείο: τη "Χρυσή Μπάλα".

Το δίδυμο των υποψήφιων για τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του 2012 και το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας» ήταν γνωστό. Ο νικητής των τριών τελευταίων ετών Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα και ο νικητής του 2008 με τη φανέλα τότε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ Μαδρίτης εξακολουθούν να μονοπωλούν τη συζήτηση για το ποιος είναι καλύτερος, καθώς βρίσκονται στην ίδια θέση για τρίτη φορά τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Ισως να υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το ποιος θα συμπληρώσει την τριάδα... Για δεύτερη φορά τον τίτλο διεκδικεί από τους δύο απόλυτους σταρ ο Αντρές Ινιέστα (ήταν υποψήφιος και το 2010), ο οποίος εκτός από το Κύπελλο Ισπανίας με τη Μπαρτσελόνα στέφθηκε και πρωταθλητής Ευρώπης με την Ισπανία στο Euro 2012. Nα σημειωθεί ότι ο σκόρερ του τελικού του Μουντιάλ 2010 ανακυρήχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη απ' το γερμανικό περιοδικό «Kicker».

Τον τελικό νικητή θα τον μάθουμε στις 7 Ιανουαρίου στην εκδήλωση της FIFA στη Ζυρίχη, την οποία θα παρουσιάσει ο Ντέβιντ Μπέκαμ. Ο Μέσι διεκδικεί τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον πλανήτη, κάτι που δεν έχει πετύχει κανείς άλλος στο παρελθόν. Από την άλλη πλευρά ο Αντρές Ινιέστα φιλοδοξεί να γίνει ο δεύτερος Ισπανός κάτοχος του συγκεκριμένου βραβείου, μετά τον Λουίς Σουάρεθ το 1960.

Οι 23 υποψήφιοι για το βραβείο Χρυσή Μπάλα για το 2012 ήταν οι εξής: Σέρχιο Αγουέρο (Αργεντινή), Τσάμπι Αλόνσο (Ισπανία), Μάριο Μπαλοτέλι (Ιταλία), Καρίμ Μπενζεμά (Γαλλία), Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Ιταλία), Σέρχιο Μπούσκετς (Ισπανία), Ίκερ Κασίγιας (Ισπανία), Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία), Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού), Ρανταμέλ Φαλκάο (Κολομβία), Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Σουηδία), Αντρές Ινιέστα (Ισπανία), Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή), Μάνουελ Νόιερ (Γερμανία), Νεϊμάρ (Βραζιλία), Μεσούτ Οζίλ (Γερμανία), Τζεράρντ Πικέ (Ισπανία), Αντρέα Πίρλο (Ιταλία), Σέρχιο Ράμος (Ισπανία), Γουέιν Ρούνεϊ (Αγγλία), Γιάγια Τουρέ (Ακτή Ελεφαντοστού), Ρόμπιν φαν Πέρσι (Ολλανδία), Τσάβι.

Για τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή επιλέχθηκε ο πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική Ισπανίας κ. Βιθέντε ντελ Μπόσκε και οι προπονητές της πρωταθλήτριας Ισπανίας Ρεάλ Μαδρίτης κ. Ζοζέ Μουρίνιο και της κυπελλούχου Ισπανίας Μπαρτσελόνα κ. Πεπ Γκουαρδιόλα. Τέλος αξίζει να παρακολουθήσετε τα γκολ που διεκδικούν το βραβείο του ομορφότερου της χρονιάς.

To Bήμα

http://www.shootandgoal.com/

Ποιος είναι καλύτερος; Μέσι, Ρονάλντο ή Ίνιέστα;

Μετά την ανακοίνωση της FIFA των τριών παικτών που θα διεκδικήσουν τη Χρυσή Μπάλα υπήρξαν ποικίλες αντιδράσεις σε όλο τον πλανήτη.

Οι Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Αντρές Ινιέστα διεκδικούν το κορυφαίο ατομικό βραβείο που μπορεί να κερδίσει ένανς ποδοσφαιριστής και στις 7 Ιανουαρίου θα μάθουμε το νικητή.

Ο Μέσι θεωρείται από πολλούς το φαβορί για να κατακτήσει το τέταρτο σερί
Ballon d'Or ενώ ο Ρονάλντο, που κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα το 2008 (με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) θέλει να σπάσει το σερί του Αργεντινού σούπερσταρ της Μπαρτσελόνα.

Ο Ινιέστα ήταν 2ος το 2010 ενώ τερμάτισε τέταρτος το 2009 και 2011.

Ο Μέσι σκόραρε 82 γκολ - μέχρι στιγμής - μέσα στο 2012 και θέλει μόλις τρία γκολ για να ξεπεράσει ρεκόρ των  85 γκολ του Γκερντ Μίλερ ενώ με την Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας. Παράλληλα, πέτυχε 50 γκολ την περασμένη σεζόν στην Primera Division και έσπασε το ρεκόρ που κατείχε ο Ρονάλντο.

Από την πλευρά του ο "CR7" ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ρεάλ Μαδρίτης με 46 γκολ και οδήγησε τη "βασίλισσα" στην κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματυος μετά από τέσσερα χρόνια με ρεκόρ βαθμών και επιθετικής παραγωγής.

Ο Ινιέστα ψηφίστηκε πολυτιμότερος παίκτης του Euro 2012, πήρε το βραβείο ως ο καλύτερος παίκτης του Champions League 2011-2012 αλλά αυτό του καλύτερου παίκτης της Ευρώπης. Με την Μπάρτσα κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας.

http://www.shootandgoal.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου